Zwangerschapscursus

Net vol spanning een echo gehad? En toen bleek er niet één maar twee of meer hartjes te kloppen? Ben je daarna ook even in een achtbaan beland? Hoe gaan we dit doen? Slapeloze nachten? Alleen nog maar met de kinderen bezig zijn? Werk? Wat moet ik allemaal gaan regelen? En medisch, wat betekent deze zwangerschap? Vragen, veel vragen.

Voor mij was bovenstaande heel herkenbaar toen wij onze eerste echo kregen wat dus een tweeling bleek te zijn. Bijna in een soort van shock reden we naar huis en kwam een licht gevoel van ‘paniek’ over mij heen. Hoe gaan we dit allemaal doen? En geloof me het is allemaal wel weer op z’n pootjes terecht gekomen, maar dat had, eerlijk is eerlijk, ook wat voeten in aarde.

Persoonlijk heb ik ervaren dat je veel zelf moet uitzoeken als aanstaande meerlingmama. Wat moet ik praktisch regelen? Met het werk? En wat betekent het medisch voor mij? Hoe zullen de eerste maanden verlopen? Wat is daarin handig en wat niet? Ik liep met veel vragen rond. En dat is de reden dat ik gestart ben met ‘Meerlingmama’. Meerlingmama is een groepsprogramma waarin aanstaande meerlingmama’s begeleidt worden in een groep. Zie het als een soort zwangerschapscursus speciaal voor meerlingmama’s! Waarom? Omdat aanstaande meerlingmama’s andere vragen hebben en omdat hun zwangerschap over het algemeen ook net iets anders verloopt. Daardoor sluit de begeleiding bij andere zwangerschapscursussen vaak niet aan.

Wat heeft ‘meerlingmama’ te bieden?

Een zwangerschapscursus van 5 bijeenkomsten voor de bevalling en 2 bijeenkomsten na de bevalling. De bijeenkomsten zijn 2 uur en er kunnen maximaal 10 vrouwen mee doen.

Tijdens de bijeenkomst staat de uitwisseling met elkaar centraal en per bijeenkomst zal er een thema uitgelicht worden wat specifiek met een meerlingzwangerschap te maken heeft. Denk daarbij aan zygositeit (eiigheid), werk en zwangerschap, (borst)voeding van een meerling, de bevalling en balans in een meerlinggezin. Ook praktische zaken zullen uiteraard worden uitgewisseld. Daarnaast zijn ontspanningsoefeningen ook een belangrijk onderdeel van de bijeenkomst.

Wat kost MeerlingMama?

Voor de 7 bijeenkomsten, een besloten Facebook of Whats-app groep en een informatiebrochure ben je in totaal € 250,- kwijt. En natuurlijk ook thee of koffie tijdens de bijeenkomsten. Diverse verzekeraars vergoeden deels zwangerschapscursussen in de aanvullende verzekering. Informeer zelf naar de mogelijkheden en voorwaarden van een vergoeding. Als jou, of jullie financiële situatie het niet toelaat om deze kosten te dragen, neem dan wel contact op, dan bespreken we samen de mogelijkheden.

Wat levert ‘MeerlingMama’ je op?

  • veel praktische informatie en handvatten bij de komst van een meerling.
  • uitwisseling, veel oh’s en ah’s, met andere meerlingmama’s.
  • ervaringen delen en uitwisselen.
  • een clubje dames die in de zelfde fase zitten.
  • ontspanningsoefeningen tijdens de cursus.
  • een meer ontspannen zwangerschap.

Op korte termijn wil ik graag een groep starten. Dus ben je zwanger van een meerling, aarzel dan niet en neem contact met mij op!

Als je geïnteresseerd bent, dan kan je je nog zonder verplichtingen aanmelden. Je vult het Aanmeldformulier cursus MeerlingMama in en mailt deze naar vanessawijnberger@gmail.com. Ik neem dan contact met je op en we bespreken dan of jouw wensen aansluiten bij wat ik je te bieden hebt. Daarna gaan we pas tot definitieve inschrijving over.

De cursus wordt in Ede gehouden en is dus in principe geschikt voor zwangeren die wonen in deze regio. Tevens is er de mogelijkheid om de cursus in Kesteren te houden. Dat kan bij voldoende interesse in deze regio. Is er veel interesse in een andere regio, dan kunnen we de mogelijkheden altijd met elkaar bespreken. Dus denk je ik woon te ver weg, neem dan toch contact op.

Geïnteresseerd?

IMG_5851

 

 

 

 

 

 

Bel mij op nummer: 06-44309650. Of klik hieronder om een mail te versturen. Dan bespreken we samen de mogelijkheden!

Klik hier om te mailen
Powered by WishList Member - Membership Software